9/25/2008

ABCD


BATAILLE, Marion
Madrid, Kókinos, 2008
978 84 96629 67 7
14,7 x 18,7
http://alt1040.com/tag/marion-bataille/

Aquest magnífic llibre pop-up realitzat per la il·lustradora francesa Marion Bataille és una joia de l’arquitectura en paper.
Es tracta d’un abecedari per mirar, tocar i sentir.
En obrir cada plec som testimonis del naixement, com per art de màgia, d’una o dues lletres. L’autora construeix un abecedari tridimensional mòbil d’estètica sòbria i elegant creant un disseny tipogràfic sorprenent i de gran coherència, utilitza de manera intel·ligent diferents tipus de paper i combina magistralment els blancs, negres i vermells.
Veure com neixen les lletres, gaudir del seu tacte, però sobretot sentir el so dels papers quan aquestes es formen, aconsegueixen que aquesta magnífica obra sigui un gaudi per a tots els sentits. El so de les carícies de la B i de la K. El salt de la lletra C en convertir-se en D. La queixa de la E quan es transforma en F o de la X quan passa a ser Y. El “pop” que fa la G en duplicar la seva mida. El frec de les rodes girant de la S. El suau grinyolar de la U…
En definitiva, un llibre molt original delicat i subtil però al mateix temps robust i consistent imprescindible per a qualsevol biblioteca.

1 comentario:

Anónimo dijo...

kar sem iskal, hvala